Er kan slechts één gebruiker tegelijkertijd zijn ingelogd als de Superuser.

Standaard wordt bij op Linux gebaseerde one-X Portal for IP Office-servers gebruikgemaakt van toegewezen verificatie. Dat betekent dat de beheerrechten voor de portal worden toegewezen aan beveiligingsgebruikers die zijn geconfigureerd in de beveiligingsconfiguratie van de IP Office-service die op dezelfde server wordt uitgevoerd. Standaard is dat de gebruiker Administrator (beheerder), maar ook andere gebruikers van de service kunnen beheerderstoegang voor de portal krijgen. Indien toegewezen verificatie is uitgeschakeld, maakt de portal gebruik van het eigen lokale beheerdersaccount op dezelfde wijze als hieronder beschreven voor een Windows-server.

Windows-servers gebruiken een lokale beheerdersaccount Administrator die is opgeslagen in de eigen instellingen van de portal (of Superuser voor de AFA-menu's). Het standaardwachtwoord wordt gewijzigd door de installateur als onderdeel van het installatieproces.

Aanmelden:

1.Voer het browseradres http://<servernaam>:<serverpoort>/onexportal-afa.html, in waarbij:

<servernaam> is de naam of het IP-adres van de one-X Portal for IP Office-server.

<serverpoort> het poortnummer is dat wordt gebruikt door de one-X Portal for IP Office. Dit is 9443 of 8443 voor HTTPS-toegang.

U kunt http:// gebruiken in plaat van https:// en 8080 als poort als onbeveiligde toegang is geconfigureerd. Zie Protocol.  

U kunt ook vanuit het normale loginmenu voor gebruikers de optie AFA-login selecteren.

2.Voer in het aanmeldingsmenu het wachtwoord in:

Voer op een Linux-server het wachtwoord in van een IP Office-beveiligingsgebruiker die is geconfigureerd voor toegang als one-X Portal-superuser. Standaard is dat de gebruiker Administrator.

Voer op een Windows-server de naam Superuser in en geef het bijhorende wachtwoord op.

Wanneer u voor de eerste keer inlogt, gebruikt u het standaardwachtwoord MyFirstLogin1_0. Nadat u bent ingelogd, wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord voor de Superuser-account plus bijkomende informatie in te voeren.

Weergavenaam
Voer een naam in die wordt weergegeven in de one-X Portal for IP Office-menu's.

Wachtwoord/wachtwoord bevestigen
Voer een wachtwoord in dat zal worden gebruikt voor toekomstige Superuser-toegang. Dit wachtwoord wordt gebruikt op Windows-servers en Linux-servers die geen gebruikmaken van toegewezen verificatie.