Om een bijkomende IP Office binnen het Small Community Network toe te voegen, moet het IP-adres zijn toegewezen aan de telefonie- (CSTA) en de telefoonboekprovider (IP Office).

Automatisch inrichten/gecentraliseerde CTI-modus
Voor op Linux-gebaseerde portalservers die ondersteuning bieden voor een netwerk van IP Office Server Edition, kan de server door de primaire IP Office-systemen op de hoogte worden gehouden over andere IP Office-systemen in het netwerk en de voicemailserver. Vervolgens worden automatisch de passende providers voor die andere systemen toegevoegd of verwijderd. Dit wordt gedaan middels de instelling voor de centrale CTI-koppeling, die standaard is ingeschakeld bij nieuwe installaties. Als dit is ingeschakeld, is het niet nodig providers van aanvullende IP Office-systemen handmatig te configureren. In de gecentraliseerde CTI-modus:

Als er geen tolerantie wordt gebruikt, vereist de server alleen een DMSL-provider voor het primaire IP Office-systeem.

Als er tolerantie wordt gebruikt, vereist de server alleen een DMSL-provider voor het primaire en secundaire IP Office-systeem.

De server vereist alleen een CSTA-provider voor het primaire IP Office-systeem tenzij portaltolerantie wordt gebruikt. In dat geval is tevens een CSTA-provider voor het secundaire IP Office-systeem vereist.

Een ander IP Office-systeem toevoegen:

Waarschuwing
Voor dit proces moet u de portalservice opnieuw opstarten om de wijzigingen van kracht te laten worden. Tijdens het opnieuw opstarten, is de portal mogelijk maximaal 15 minuten lang niet beschikbaar voor gebruikers.

1.Voordat u een nieuwe IP Office aan de one-X Portal for IP Office-configuratie toevoegt:

Controleer of de IP Office is geconfigureerd met de beveiligingsinstellingen voor one-X Portal for IP Office.

Controleer of de IP Office over een licentie voor one-X Portal for IP Office beschikt.

Controleer of er minstens één gebruiker op de IP Office is geactiveerd voor one-X Portal for IP Office.

2.Log in in de beheerdermenu's.

3.Controleer of de IP Office zichtbaar is vanaf de one-X Portal for IP Office-server.

a.Selecteer Diagnose en vervolgens IP Office-verbindingen.

b.Voer het IP-adres van de doel IP Office in en klik op Controleren.

c.Als de IP Office bereikbaar is, bevatten de resultaten basisinformatie over het IP Office systeem.

4.Selecteer Configuratie en vervolgens Providers.
admin_provider_csta

5.Klik op Toevoegen.  
admin_provider_csta_settings

6.Voer het IP-adres van het nieuwe IP Office-systeem in.

7.Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die overeenstemmen met de TCPA-veiligheidsgebruiker die geconfigureerd is in het IP Office-systeem.

8.Klik op Opslaan.

9.Start de Avaya one-X Portal-service opnieuw. Wanneer de service volledig opnieuw is gestart, meldt u zich opnieuw bij de beheerdermenu's aan.

10.Selecteer Gezondheid en vervolgens Componentstatus.

11.Klik op Alles ophalen. De nieuwe CSTA- en DSML-componenten voor het IP-adres van de recent toegevoegde IP Office zouden moeten weergegeven worden. De status van deze componenten zou beschikbaar moeten zijn.

12.Selecteer Telefoonboekintegratie. Controleer of de gebruikers van het nieuwe IP Office-systeem zijn vermeld. Indien niet, selecteer Telefoonboeksynchronisatie | Een synchronisatie met IP Office-telefoonboeken forceren en wacht 5 minuten.

13.Selecteer Configuratie en vervolgens Gebruikers. Klik op Alles ophalen. Controleer of de gebruikers van het nieuwe IP Office-systeem zijn vermeld.