De toegang tot de beheerdermenu's voor one-X Portal for IP Office wordt verkregen via de webbrowser op dezelfde manier als de gebruikerstoegang, maar met toevoeging van ?admin=true aan de URL. Er kan slecht één gebruiker zich als beheerder aanmelden op hetzelfde moment.

Standaard wordt bij op Linux gebaseerde one-X Portal for IP Office-servers gebruikgemaakt van toegewezen verificatie. Dat betekent dat de beheerrechten voor de portal worden toegewezen aan beveiligingsgebruikers die zijn geconfigureerd in de beveiligingsconfiguratie van de IP Office-service die op dezelfde server wordt uitgevoerd. Standaard is dat de gebruiker Administrator (beheerder), maar ook andere gebruikers van de service kunnen beheerderstoegang voor de portal krijgen. Indien toegewezen verificatie is uitgeschakeld, maakt de portal gebruik van het eigen lokale beheerdersaccount op dezelfde wijze als hieronder beschreven voor een Windows-server.

Windows-servers gebruiken een lokale beheerdersaccount Administrator die is opgeslagen in de eigen instellingen van de portal (of Superuser voor de AFA-menu's). Het standaardwachtwoord wordt gewijzigd door de installateur als onderdeel van het installatieproces.

Aanmelden:

1.Voer in uw webbrowser de URL in. Doe dit in de vorm http://<servernaam>:<serverpoort>/onexportal-admin.html, waarbij:

<servernaam> is de naam of het IP-adres van de one-X Portal for IP Office-server.

<serverpoort> het poortnummer is dat wordt gebruikt door de one-X Portal for IP Office. Dit is 9443 of 8443 voor HTTPS-toegang.

U kunt http:// gebruiken in plaat van https:// en 8080 als poort als onbeveiligde toegang is geconfigureerd. Zie Protocol.  

U kunt ook vanuit het normale aanmeldingsmenu voor gebruikers de optie Aanmelding beheerder selecteren.

2. Voer de one-X Portal for IP Office-beheerdernaam en wachtwoord in zoals geconfigureerd tijdens de installatie.

Als er al een sessie als beheerder is verbonden, wordt het volgende berichtvenster ter bevestiging weergegeven: U kunt de sessie van de aangemelde beheerder beëindigen en zich aanmelden met uw beheerderreferenties door op Ja in het bevestigingsbericht te klikken.
admin force login

3.Klik op Aanmelden.