one-X Portal for IP Office ondersteunt een nieuwe set menu's voor het maken van back-ups van one-X Portal for IP Office-configuratie-instellingen en het herstellen daarvan. Hiermee zijn back-up en herstelbewerkingen mogelijk met behulp van de one-X Portal for IP Office-server, een FTP-server of uw browser pc als de bestemming voor de back-upbestanden.

De menu's zijn eveneens bedoeld om back-up en herstelbewerkingen tussen een oude en nieuwe installatie van one-X Portal for IP Office op een nieuwe server mogelijk te maken. Back-up en herstellen tussen verschillende versies van one-X Portal for IP Office, bijvoorbeeld van 6.1 naar 7.0 wordt echter niet ondersteund.

Toegang tot de geavanceerde back-up- en herstelmenu's wordt gecontroleerd door een afzonderlijke gebruiker en een afzonderlijk wachtwoord van andere beheerdertoegang.

Linux-servers
Als de portal wordt uitgevoerd op een Linux-server, kan de portal worden opgenomen in de back-up- en herstgelfuncties die wordt verstrekt via de webbeheermenu's van de Linux-server. Deze opties omvatten ondersteuning voor back-up naar HTTP. HTTPS- en SFTP-servers en geplande back-ups.