Er zijn verschillende typen vergaderingen. Het gebruik van bepaalde besturingselementen en functies is afhankelijk van het type vergadering:

Type

Omschrijving

Ad-hocvergadering

Dit zijn simpele ongeplande vergaderingen die worden gestart door een normale oproep te voeren of te beantwoorden en vervolgens handmatig een of meer andere gebruikers toe te voegen waardoor de oproep een telefonische vergadering wordt. Degene die de vergadering start door de andere beller toe te voegen aan de oproep is de vergaderingsvoorzitter. Ad-hocvergaderingen kunnen niet worden vergrendeld en geven niet de luidste spreker aan.

Meet Me-vergadering

Dit is een vergadering waarbij gebruik wordt gemaakt van een vergaderingsbrugnummer. U en andere gebruikers kunnen deelnemen aan de vergadering via verschillende methoden die zijn ingesteld door de systeembeheerder. De vergadering gaat pas van start als de eigenaar van het brugnummer deelneemt aan de vergadering. Tot die tijd kunnen de overige deelnemers elkaar niet horen en niet met elkaar praten.

Geplande vergadering

Dit is hetzelfde als een Meet Me-vergadering. Via de one-X Portal kunt u toekomstige vergaderingen plannen en uitnodigingen verzenden naar de andere partijen. U kunt ook de vergaderingen bekijken waarvoor u bent uitgenodigd.

Online samenwerking

Een Meet Me-vergadering is een audiovergadering. Parallel aan een Meet Me-vergadering kan het telefoonsysteem een sessie voor online samenwerking openen waarbij de deelnemende partijen documenten, toepassingsvensters of het bureaublad van hun pc kunnen delen.