Een oproep in de wachtstand plaatsen:

1.Selecteer met behulp van het callsHead gadget Oproepen op het tabblad Start het oproeptabblad voor de verbonden oproep. Het zal het tabblad zijn met links een pictogram van twee aangesloten hoorns conn_connected.

2. Klik op de knop callHold voor het in wachtstand plaatsen van een oproep aan de linkerkant. Het oproeppictogram wijzigt naar conn_onhold.
held_call

3. Als u niet verbonden bent met een andere oproep, zal de oproep in wachtstand na een bepaalde periode automatisch opnieuw overgaan op uw telefoon.

Opmerkingen

1. Bellers in wachtstand horen muziek, indien deze beschikbaar is. De muziek hangt af van de configuratie van het telefoonsysteem. Als er geen muziek voor wachtende oproepen is geconfigureerd, zal de beller elke 4 seconden een dubbele pieptoon horen.

2. De Time-out wachtstand voor alle wachtende oproepen wordt ingesteld door de systeembeheerder. Het is standaard 15 seconden, maar kan worden gewijzigd of uitgeschakeld. De terugkerende wachtende oproep negeert instellingen voor doorschakelen of niet storen. U kunt een wachtstandherinnering niet verwijderen.

3. Als de systeembeheerder voor u Bezet bij oproep in wachtstand heeft geconfigureerd, zal het telefoonsysteem u voor extra inkomende oproepen als bezet behandelen als u reeds oproepen in wachtstand hebt.