U hebt gewoonlijk een permanent telefoontoestel dat verbonden is met uw toestelnummer. Dat telefoontoestel kan worden gebruikt om oproepen op te zetten en te beantwoorden ongeacht of one-X Portal wordt uitgevoerd of niet. Met hot desking kunt u controle over een ander telefoontoestel overnemen, zodat het uw toestelnummer en telefoonsysteeminstellingen gebruikt.

Wanneer u gewoonlijk aanmeldt bij een ander toestel, moet u een speciaal nummer bellen inclusief uw aanmeldcode die anders is dan het wachtwoord dat u gebruikt voor IP Office-toepassingen. U kunt echter het one-X Portal-anmeldmenu gebruiken om zich aan te melden bij one-X Portal en om de telefoon te specificeren waarbij u zich wilt aanmelden.

Wanneer u deze inlogmethode gebruikt voor zowel one-X Portal als een telefoon, zult u bij het afmelden van one-X Portal ook bij de telefoon worden afgemeld. Uw toestelnummer keert terug naar uw normale telefoontoestel als u er een had en als het niet wordt gebruikt door een andere hot desking gebruiker. Als u geen normaal toestel hebt of het is niet beschikbaar, wordt u behandeld als afgemeld bij het telefoonsysteem en gaan uw oproepen naar voicemail (indien beschikbaar), of krijgt de beller een bezettoon te horen.