De tekstvakken en knoppen boven aan het callsHead gadget Oproepen kunnen worden gebruikt om een oproep op te zetten.

Een oproep plaatsen vanuit het gadget Oproepen:

1. Voer een nummer in aan de hand van het tekstvak boven aan het callsHead gadget Oproepen.
pa_make call

Denk er voor externe oproepen aan dat u een externe prefix toevoegt die wordt gebruikt door uw telefoonsysteem.

U kunt eveneens een naam invoeren. Als het overeenstemt met een contactpersoon in uw persoonlijke telefoonboek of Systeemtelefoonboek, zal het primaire nummer dat werd opgeslagen met die contactpersoon worden gebeld.

U kunt ook een accountcode en onderwerp toevoegen aan een oproep. Klik op Meer.... Geef in de extra tekstvelden de gewenste informatie op. U kunt het tekstvak opnieuw verbergen door op Minder... te klikken.
more_or_less

Als u een onderwerp invoert, zal het worden toegevoegd aan de oproepgegevens. Als u een interne gebruiker belt, kan het worden weergegeven op hun telefoon of in hun one-X Portal oproepvenster.

Als u een accountcode invoert, wordt deze na de oproep door het systeem opgeslagen in het oproepenlogboek. Voor sommige gebruikers is het invoeren van een accountcode bij uitgaande oproepen verplicht.

2. Wanneer de gegevens zijn ingesteld zoals vereist, klikt u op de knop call_button. Als u reeds een oproep gaande hebt, wordt die oproep automatisch in de wachtstand geplaatst.

De voortgang van de oproep wordt weergegeven op een tabblad in het callsHead gadget Oproepen. Als de oproep mislukt, wordt in het gadget een reden weergegeven, indien deze bekend is.

Als een interne gebruiker een oproep niet opneemt, kunt u terugbellen instellen zodat u wordt gebeld nadat zij hun huidige of volgende oproep hebben beëindigd.