Please enable JavaScript to view this site.

one-X Portal gebruiken

Een oproep parkeren:

1.Selecteer met behulp van het callsHead gadget Oproepen op het tabblad Start het oproeptabblad voor de oproep die u wilt parkeren.
pa calls

2. Klik op één van de parkeerknoppen in het midden van het callsHead gadget Oproepen.
pa_parked_call

3. De oproep wordt geparkeerd en de knop geeft nu aan dat de systeemparkeersleuf in gebruik is.

Opmerkingen

1. Als u een oproep parkeert en het te lang geparkeerd laat, zal het opnieuw op uw telefoon overgaan. Het parkeren wordt standaard na 5 minuten herroepen, maar uw systeembeheerder kan dit aanpassen. U geparkeerde oproepen die opnieuw overgaan op uw telefoon niet verwijderen.

 

 

Prestatiecijfers, gegevens en bewerkingen die in dit document worden genoemd zijn standaard en moeten specifiek schriftelijk worden bevestigd door Avaya voordat deze van toepassing worden op een bepaalde order of een bepaald contract. Het bedrijf behoudt zich het recht voor naar eigen goeddunken wijzigingen of aanpassingen door te voeren. De openbaarmaking van informatie in dit document houdt geen vrijstelling in van octrooien of andere beschermende rechten van Avaya of anderen. Alle handelsmerken die worden aangeduid met ™, ® of © zijn respectievelijk gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken en zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

© 2022 AVAYA
Uitgave 17.b.-
maandag 17 januari 2022