Wanneer u een oproep in de wachtstand plaatst, bent u de enige die deze oproep kan opvragen. Een oproep parkeren, stemt overeen met een oproep in wachtstand plaatsen. Een geparkeerde oproep kan echter worden opgevraagd door andere gebruikers als ze het parkeersleufnummer of de naam kennen die werd gebruikt om de oproep te parkeren. one-X Portal voorziet 4 parkeerknoppen. U kunt configureren welk parkeersleufnummer of naam elke knop gebruikt. U kunt vervolgens de knoppen gebruiken om een oproep in een specifieke parkeersleuf te parkeren, om te zien wanneer een oproep werd geparkeerd in die parkeersleuf door u of door iemand anders en om een in die sleuf geparkeerde oproep uit de parkeerstand te halen.

U kunt een oproep parkeren en uit de parkeerstand halen in een telefonienetwerk met meerdere locaties zoals een Small Community Network.

Bijvoorbeeld: als u een oproep parkeert in sleuf 1, kunnen de gebruikers op het lokale telefonienetwerk en Small Community Network de oproep uit de parkeerstand halen. Het systeem geeft de oproep die in slot 1 is geparkeerd, weer voor elke gebruiker die is geconfigureerd op een lokaal telefonienetwerk of een Small Community Network met hetzelfde slot.

Opmerkingen

1. Als u een oproep parkeert en het te lang geparkeerd laat, zal het opnieuw op uw telefoon overgaan. Het parkeren wordt standaard na 5 minuten herroepen, maar uw systeembeheerder kan dit aanpassen. U geparkeerde oproepen die opnieuw overgaan op uw telefoon niet verwijderen.

2. U kunt oproepen parkeren en uit de parkeerstand halen tussen verschillende telefoonsystemen in een Small Community Network.