U kunt profielen maken die een reeks telefoonsysteeminstellingen bevatten. Als u een profiel instelt als actief, worden deze instellingen toegepast op het telefoonsysteem. Met behulp van profielen kunt u op eenvoudige wijze bepalen waar uw oproepen naartoe gaan en hoe zij worden afgehandeld.

Standaard toont het systeem drie profielen, namelijk Kantoor, Mobiel en Thuis. U kunt deze profielen bewerken, maar u kunt ze niet verwijderen. U kunt echter ook vier extra profielen toevoegen die u kunt bewerken en verwijderen. Het systeem toont een speciaal profiel, Gedetecteerd, wanneer de huidige telefoonsysteeminstellingen niet overeenkomen met uw profielen.

Voorbeeld

Met behulp van uw profielen kunt u snel schakelen tussen verschillende doorschakellocaties en verschillende ontvangen oproepen. U kunt bijvoorbeeld een reeks profielen als volgt configureren:

Kantoor: verstuur oproepen naar het bureautoestel. Voicemail is ingeschakeld als oproepen onbeantwoord overgaan en 'oproep overnemen' om andere one-X Portal-gebruikers oproepen te laten aannemen.

Mobiel: gebruik mobiel twinnen, zodat oproepen zowel op het bureautoestel als het mobiele nummer binnenkomen. Schakel voicemail en oproep overnemen in.

Thuis: schakel oproepen door naar een extern nummer. Schakel voicemail en oproep overnemen uit.