Met de telewerk[ermodus kunt u oproepen opzetten en ontvangen met behulp van een telefoon op een externe locatie. Alle oproepen worden daarbij opgezet door en verlopen via het telefoonsysteem. Het vereist dat u eveneens een gegevensverbinding hebt van die locatie waarover u een verbinding kunt opzetten tussen een webbrowser en de one-X Portal-server van uw bedrijf. Deze modus is alleen beschikbaar voor u als deze is geconfigureerd door uw systeembeheerder.

U kunt oproepen opzetten met behulp van one-X Portal om het nummer te vormen. Het telefoonsysteem zal een oproep opzetten naar uw geconfigureerd telewerkernummer en wanneer de oproep wordt beantwoord, zal het systeem een oproep opzetten naar het gevormde nummer alsof het van uw normale interne toestel, thuisnummer of mobiele nummer werd gevormd. Op de nummers die u kunt bellen, zullen uw eventuele normale belrestricties van toepassing zijn.

Inkomende oproepen naar uw normale toestel worden doorgeschakeld naar het telewerkernummer en de bijkomende oproepinformatie wordt weergegeven in one-X Portal.

Wanneer de telewerkermodus is geselecteerd, bent u bij uw normale interne telefoontoestel afgemeld. Wanneer u de telewerkermodus beëindigt, keert uw toestelnummer terug naar uw normale telefoontoestel als u er een had en als het niet wordt gebruikt door een andere hot desking gebruiker. Als u geen normaal toestel hebt of het is niet beschikbaar, wordt u behandeld als afgemeld bij het telefoonsysteem en gaan uw oproepen naar voicemail (indien beschikbaar), of krijgt de beller een bezettoon te horen.

Als u inlogt bij uw interne toestelnummer en mobiele nummer, en u vervolgens uw aanwezigheid en statusbericht wijzigt via een van de clients, wordt de wijziging gesynchroniseerd met de andere client.

Van de telefoon op de locatie van het telewerkernummer wordt aangenomen dat dit een enkelvoudige telefoonlijn is. Als wachtende oproep is ingeschakeld in uw IP Office-configuratie, kan het worden gebruikt voor één bijkomende oproep wanneer er een bestaande oproep via IP Office is aangesloten.