Uw one-X Portal kan verschillende telefoonboeken (systeem, persoonlijk en extern) van namen en verwante telefoonnummer weergeven.

Directory_Icons_Personal

icon personal Persoonlijk
Dit is uw eigen telefoonboek met namen en nummers. U kunt meerdere telefoonnummers met een naam verbinden en selecteren welk nummer u wilt gebruiken bij het opzetten van een oproep. U kunt de contactpersonen in een telefoonboek bewerken en wijzigen met behulp van one-X Portal. U kunt ook subgroepen van geselecteerde contactpersonen opzetten. Bij sommige telefoontypes (zie hieronder) kunt u uw persoonlijke telefoonboek ook via de telefoon openen, gebruiken en bewerken.

icon system Systeem
Dit is de lijst van namen en nummers in uw telefoonsysteem plus alle gebruikers en huntgroepen in het telefoonsysteem. Uw one-X Portal-beheerder kan ook contactpersonen aan het systeemtelefoonboek toevoegen. U kunt deze contactpersonen niet wijzigen. U kunt echter een kopie maken van een contactpersoon uit het systeemtelefoonboek in uw persoonlijke telefoonboek.

In het systeem worden alleen groepen weergegeven die zijn gemaakt door de systeembeheerder. In het systeem worden echter geen XMPP-huntgroepen weergegeven.

Als de systeembeheerder de optie "Ex-directory" (buiten telefoonboek) voor een huntgroep heeft ingeschakeld, geeft het systeem die huntgroepen niet weer. Het systeem geeft de huntgroepen alleen weer als u bent geconfigureerd als lid van die huntgroep.

Extern
Uw systeembeheerder kan one-X Portal configureren voor toegang tot een extern LDAP-telefoonboek. Als uw one-X Portal server zo geconfigureerd is, kunt u een zoekopdracht uitvoeren op een extern telefoonboek. De resultaten van de zoekopdracht worden hier weergegeven.

Alles zoeken
Deze bijkomende optie wordt gebruikt om de resultaten weer te geven van een zoekopdracht door het telefoonboek.

Persoonlijk telefoonboek

Als u een telefoon uit de 1400-, 1600-, 9500- of 9600-serie met een knop Contactpersonen of een telefoon uit de T3-serie gebruikt, kunt u ook de contactpersonen uit uw persoonlijke telefoonboek via de telefoon gebruiken en ze bewerken met behulp van de telefoon.

1. Contactpersonen die worden toegevoegd aan het persoonlijke telefoonboek, worden opgeslagen door de one-X Portal-toepassing en het telefoonsysteem en worden gesynchroniseerd gehouden. De one-X Portal-toepassing en het telefoonsysteem kunnen maximaal 250 persoonlijke contactpersonen per gebruiker opslaan (afhankelijk van de beperkingen van het systeem zelf).

Eventuele contactpersonen die worden geüpload vanuit de Avaya IP Office Plug-in worden weergegeven in de groep Outlook onder het tabblad Persoonlijk. Deze worden uitsluitend opgeslagen in de one-X Portal en komen bij de maximaal 250 contactpersonen in het persoonlijke telefoonboek.

2.Contactpersonen kunnen worden bewerkt via de telefoon of via one-X Portal.

3.Contactpersonen uit het persoonlijke telefoonboek die worden weergegeven door one-X Portal kunnen verschillende nummers bevatten, met één daarvan geselecteerd als het huidige primaire telefoonnummer. Het overeenstemmende record in het telefoonsysteem kan slechts één nummer bevatten. Dit zal worden gewijzigd om overeen te stemmen met het huidig geselecteerde primaire telefoonnummer op one-X Portal als die selectie gewijzigd is.