Du kan lägga till en ny kontakt i den privata adressboken. Du kan även lägga till information om en uppringare från ett röstmeddelande, samtalshistoriken eller systemadressboken till din privata adressbok.

För att lägga till en ny privat kontakt:

1.I gadgeten directoryHead Adressbok, på huvudfliken, väljer du fliken för den privata adressboken.

2.Ange det namn eller nummer du vill lägga till och klicka på ikonen add.

3.Systemet visar fönstret Lägg till ny kontakt.

a.Ange information om kontakten i fönstret Lägg till ny kontakt.

Om inställningen för Arbetstelefon överensstämmer med anknytningsnumret i ett telefonsystem visas användarstatus för användaren i adressbokens kontakter. Detta gäller även om ett annat nummer är valt som Primär telefon.

Du kan använda listan Grupp för att välja vilka av dina privata kontaktflikar som kontakten ska visas på.

Du kan lägga till gmail-adressen och Office Communications Server-adressen (OCS) till kontakten. När du lagt till adresserna kan du starta ett e-postmeddelande eller starta en chatt från adressboken i one-X Portal.

b.När du är klar klickar du på Spara.

Privat adressbok

Om du använder en telefon i 1400-, 1600-, 9500- eller 9600-serien som har knappen Kontakter, eller en telefon i M-serien, T-serien eller T3-serien, kan du också använda kontakterna i adressboken Privat via telefonen och redigera dem med hjälp av telefonen.

1. När kontakter i adressboken Privat läggs till lagras de både av programmet one-X Portal och av telefonsystemet och hålls synkroniserade. one-X Portal-programmet och telefonsystemet kan bara lagra upp till 250 personliga kontakter i adressboken. Privat per användare (beror på systemets begränsningar)

Alla kontakter uppladdade från Avaya IP Office Plug-in finns i Outlook-gruppen under fliken Privat. De finns lagrade i one-X Portal och är utöver maxvärdet på 250 personliga katalogkontakter.

2.Kontakterna kan redigeras via telefonen eller via one-X Portal.

3.Kontakter i adressboken Privat som visas i one-X Portal kan innehålla flera nummer där ett är valt som aktuellt nummer för Primär telefon. Matchande post i telefonsystemet innehåller bara ett nummer, vilket ändras så att det matchar det aktuellt valda numret för Primär telefon i one-X Portal om valet ändras.